Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Onrustig weekend voor politie in Tilburg, meerdere incidenten en arrestaties

Foto: Politie.

Meerdere incidenten zorgden afgelopen weekend tot arrestaties in Tilburg. In de vroege ochtenduren van zondag escaleerden verschillende situaties tussen jongeren, wat leidde tot geweldsincidenten en een poging tot inbraak.

Rond 02.00 uur ’s ochtends ontstond er een ruzie tussen jongeren, waarbij een man van 18 jaar uit Berkel-Enschot het slachtoffer werd van mishandeling. De politie kon door camerabeelden twee verdachten, een 17-jarige en een 26-jarige man uit Tilburg, aanhouden.

Gebroken fles en poging tot inbraak

Enkele uren later, rond 04.00 uur ’s ochtends, escaleerde een confrontatie toen een 49-jarige man uit Tilburg met een gebroken fles naar een groep jongeren uithaalde. Twee jongens van 16 jaar raakten hierbij lichtgewond. Een alerte omstander greep in, waardoor de politie de verdachte kon arresteren. Het motief achter de aanval is momenteel nog onbekend.

Daarnaast werd er rond 03.00 uur ’s nachts een poging tot inbraak gemeld op een bouwterrein aan de Oude Dijk. De politie wist één verdachte op heterdaad te arresteren, terwijl een politiehond de tweede verdachte wist op te sporen. Hij had zich in een tuin verstopt. Beide verdachten van 21 jaar oud uit Tilburg, zijn vastgezet voor verder onderzoek naar hun betrokkenheid bij de inbraakpoging.

Nepvuurwapen en xtc-pillen

Daarnaast heeft de politie een vijftienjarige verdachte uit Den Haag gearresteerd. De agenten kregen melding dat er een mes was gezien, waarna een zoekactie werd gestart in de omgeving. Uiteindelijk werd de tiener aangetroffen op de Heuvelring.

Bij het onderzoek ontdekten de agenten dat de tiener een nepvuurwapen en vermoedelijk xtc-pillen bij zich had. Er werd uiteindelijk geen mes aangetroffen. De verdachte zit momenteel vast.

De politie benadrukt dat het onderzoek naar het incident nog gaande is en vraagt getuigen zich te melden met eventuele aanvullende informatie.

Edita Saakian