Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Derby Day: Willem II op bezoek bij de buren uit Breda

Het is zo ver: vandaag speelt het Rood-Wit-Blauwe leger tegen de Geel-Zwarten uit Breda. De wedstrijd leeft door het uitsupportersverbod minder dan anders, maar voor velen is het nog altijd de wedstrijd van het jaar.

Willem II heeft in de vierde periode nog geen punt verspeeld en zit in een goede flow. De Tricolores willen het seizoen graag als derde eindigen en zullen daarom moeten winnen. De buren uit Breda strijden voor een play-off plek en zullen er net zoals Willem II alles aan doen om als winnaar uit de strijd te komen.

Pol Llonch
De Tricolores kunnen weer gebruik maken van de diensten van Jeremy Bokila en Pol Llonch. De Spaanse captain zal in Breda, zoals altijd, voorop gaan in de strijd. En strijd zal er geleverd moeten worden, want een derby maakt altijd extra krachten los.

Speciale Wedstrijd
Willem II coach Reinier Robbemond noemt de wedstrijd speciaal, maar benadrukt wel dat zijn ploeg de wedstrijd net als alle andere moet benaderen. De trainer die na de 1-2 thuisnederlaag tegen NAC het stokje van Kevin Hofland overnam, won in 2018 al als hoofdcoach van Willem II in Breda en is van plan dat weer te gaan doen.  

Uitzwaaien
De Brabantse Derby wordt vanavond live uitgezonden op tv. Ook is er voor Willem II supporters de mogelijkheid om de wedstrijd in Supporterscafe D’n Beitel te kijken. Hier kunnen de supporters ook nog de laatste aanmoedigen geven als de spelersbus vertrekt.

Fabrice Leclaire