School ontruimd door examenstunt: rookbommen en zwaar vuurwerk afgestoken

Er hangt veel rook in de aula (beeld: Snapchat).

De politie moest vrijdagmiddag een einde maken aan een uit de hand gelopen examenstunt op het Koning Willem 2 college in Tilburg. Het gebouw stond vol rook door twee rookbommen die in de aula werden afgestoken. Leerlingen en docenten vluchtten naar buiten. Daar werd zwaar vuurwerk afgestoken en werden eieren op leerlingen gegooid.

De examenstunt van laatstejaars van de middelbare school in Tilburg liep rond half één volledig uit de hand meldt Omroep Brabant. In de aula werden rookbommen en stinkbommen afgestoken waardoor het gebouw vol rook stond. “Hierdoor ontstond erge chaos en ging iedereen in de school naar buiten”, vertelt een omstander.

Buiten werd vervolgens vuurwerk afgestoken. Daarnaast werden er eieren op leerlingen gegooid. De politie was in grote aantallen aanwezig met twee politieauto’s, twee fietsagenten, een politiebusje en een motoragent.

“Wij sloegen groot alarm omdat het brandalarm was afgegaan”, vertelt een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant. Er bleek geen brand te zijn waardoor de gealarmeerde brandweer uiteindelijk niet naar de school toekwam.

Op een video op de app Snapchat is een aula te zien die vol rook staat. Er ligt ook confetti op de grond en leerlingen zijn hard aan het hoesten. Volgens de omstander was het gebouw na de stunt niet meer toegankelijk voor leerlingen en docenten.

Omroep Brabant