Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Harry’s wateroverlast nog steeds niet opgelost: ‘Het komt door mijn muren naar binnen’

Harry heeft nog steeds last van wateroverlast (foto: Edita Saakian).

De bewoners van de flat aan de Alphonsusstraat in Tilburg-West zitten nog steeds met een wateroverlastprobleem. Na de kleinste regenbui loopt de galerij over met water. Bewoner Harry van Lee zit nog steeds met zijn handen in het haar. “Ik moest met mijn verjaardag de hele dag het water wegtrekken.”

Harry heeft dus nog steeds veel last van water in zijn flat aan de Alphonsusstraat. “Afgelopen vrijdag ben ik op mijn verjaardag de hele dag bezig geweest. Vandaag moet ik het weer wegtrekken, want anders blijft het druppen. Gisteravond heeft het geregend en nu staat het hier blank. Je wordt er moedeloos van.”

Harry weet al een tijd niet wat hij moet doen met dit probleem. Volgens de Tilburger lijkt het erop dat de woningcorporatie niet echt in actie komt. Een woordvoerder van WonenBreburg laat weten dat er zo snel mogelijk iemand langskomt. Twee weken geleden was de wateroverlast zo erg dat het vanaf de galerij door de trappengang naar beneden viel.

Van WonenBreburg heeft Harry intussen nog niks gehoord. “Helemaal niets. Ze hebben me niet laten weten wat ze eraan gaan doen en wanneer. Gisteren stonden er bestelwagens voor de deur. Daar stapten mannen met gereedschap uit, maar die kwamen een douche repareren.”

“Ik kom met natte voeten binnen en mijn hond ook.”

WonenBreburg laat weten geen persoonlijk contact te hebben met Harry over de reparatie. Wel heeft ze ondertussen een afspraak gemaakt om met een hoogwerker langs te komen. “We hebben er meerdere meldingen over gehad. We gaan binnenkort langs met een hoogwerker. We gaan zorgen dat de afvoer buiten wordt aangesloten zodat er geen water meer op de galerij kan komen. “

Het scheelt niet veel of het water loopt via de muur Harry’s raam binnen (foto: Harry van Lee).

Of het probleem daarmee verholpen wordt, is nog niet duidelijk. Volgens Harry kan het niet veel langer wachten. Bij zijn raam ziet hij het water langs zijn muren lopen, vertelt hij. “Het wordt steeds erger. Mijn muren zijn kletsnat. Ik heb nog een centimeter of dertig over en dan komt het water op mijn vensterbank. Ik kom met natte voeten binnen en mijn hond ook.”

Edita Saakian