Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Argentijnse Viggo woont 11.389 kilometer van Tilburg maar is toch fan van Willem II

Het twitteraccount van Viggo

Viggo, geboren en nog altijd woonachtig in Buenos Aires, heeft twee liefdes: de Argentijnse topclub River Plate en … Willem II. De 17-jarige Argentijn is nog nooit in Tilburg geweest en had er tot anderhalf jaar geleden ook nog nooit van gehoord, maar inmiddels is hij helemaal verknocht aan de Tricolores.

“Anderhalf jaar geleden was ik een beetje aan het scrollen door de stand van de Eredivisie. Het prachtige logo en de naam van Willem II sprongen er voor mij uit en sindsdien ben ik de club gaan volgen. In eerste instantie bekeek ik elk weekend de uitslagen, maar na een tijdje ging ik ook hele wedstrijden volgen via illegale streams. Ik was opslag verliefd.”

Ik krijg vaak appjes van vrienden met aanmoedigende teksten voor Willem II

Viggo, die voortdurend in de wij-vorm spreekt als het over de club gaat, was er vorig seizoen niet gerust op dat Willem II zich zou handhaven in de Eredivisie. Maar degradatie zou niks veranderen aan zijn clubliefde. “In Argentinië zeggen we: En las buenas vamos a estar y en las malas mucho más.” Het krachtige citaat betekent: In goede tijden steunen we de club, in slechte tijden steunen we de club nog meer.” Viggo probeert ook zijn vrienden te betrekken bij zijn liefde voor Willem II. “Tijdens wedstrijddagen stuur ik een zelfgemaakte Willem II-sticker en de link van de wedstrijd naar mijn vrienden. Ik krijg dan vaak appjes terug met aanmoedigende teksten voor Willem II.”

Ik wil dat Latijns-Amerika op de hoogte is van hoe mooi deze club is

Een paar appjes naar zijn vrienden over zijn Tilburgse liefde vond Viggo niet genoeg. Twee maanden geleden besloot hij een Argentijns Willem II-twitteraccount te maken. “Ik wil dat Latijns-Amerika op de hoogte is van hoe mooi deze club is. Ik speur internet af in de zoektocht naar artikelen over Willem II. Die haal ik dan door de vertaler en daar maak ik mijn eigen Spaanstalige tweets van.” Dit alles is niet zonder resultaat. In een krappe twee maanden heeft Viggo al meer dan 130 volgers op zijn account.

We hebben verloren maar zaterdag weer een nieuwe kans. Vamos Willem II

Afgelopen weekend Twitterde Viggo nog hartstochtelijk mee met de ontwikkelingen in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Bij de 2-1 van Wriedt kon hij zijn geluk niet op en wist hij de capslock goed te vinden, maar na afloop was hij realistisch én optimistisch. “We deden in het begin goed mee maar we wisten dat het een zware wedstrijd zou worden. Uiteindelijk leidde het tot een verpletterende nederlaag maar zaterdag ligt er weer een nieuwe kans.” Viggo sluit zijn tweet af met: Vamos Willem II!

Je kunt het twitteraccount vinden onder de naam: @ArgWillemII

Gijs de Rooij