Aantal incidenten met carnaval op zelfde niveau als voor coronacrisis

(foto: Ritchie van Rijswijk).

De Tilburgse politie en de eerste hulp van het Elisabeth ziekenhuis spreken van een gezellige maar drukke carnaval. Woordvoerders van beide partijen melden dat het aantal incidenten vergelijkbaar is met de jaren voor de coronacrisis.

Op de eerste hulp van het Elisabeth ziekenhuis was het een ouderwets drukke carnavalsperiode, laat woordvoerder Wim Pleunis weten. ‘’De drukte is vergelijkbaar met die van voor corona.’’ Een exact aantal patiënten dat deze periode binnen kwam kan hij niet noemen. ‘’De normale zorg gaat gewoon door en daar komen de carnavalsvierders nog eens extra bij, dat zorgt voor nog meer druk op de zorg.’’

Extreem druk
‘’Maandagmiddag was het extreem druk, toen waren er tientallen mensen die moesten wachten op hun behandeling op de spoedeisende hulp.’’ Het grootste gedeelte van de patiënten hadden klachten die alcohol gerelateerd waren. ‘’Denk ook aan letsel opgelopen door val- of vechtpartijen.’’

De Tilburgse politie spreekt tegenover de NOS van een gezellige carnaval. Zij spreekt niet van grote incidenten maar voerde wel meerdere aanhoudingen uit. Een woordvoerder van de politie laat weten dat dit voornamelijk voor mishandeling en het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie was.

Een 39-jarige Tilburger werd vanwege agressief gedrag richting café medewerkers aangehouden. Bij zijn aanhouding werd de man agressief en schopte een agent, die hij hierna in het gezicht spuugde.

Fabrice Leclaire