Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Wereldtop schaatsen gratis te zien in IJs sportcentrum Tilburg

De Ireen Wüst Ijsbaan gaat dit schaatsseizoen niet meer open. De vroege sluiting, zes weken eerder dan normaal, is het gevolg van een verlenging van de lockdown.
De Ireen Wüst IJsbaan | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

De Challenge Cup en NK Kunstrijden vindt donderdag tot en met zondag plaats in het ijssportcentrum in Tilburg. Het evenement is gratis voor bezoekers. Naast de internationale top, maken ook veel schaatsers van eigen bodem kans op een kwalificatie.

Er staat veel op het spel voor de deelnemers. Bij het grootste kunstrijevenement van Nederland kan de wereldtop van het schaatsen zich voor de laatste keer kwalificeren voor het WK. Die vindt plaats in Japan, van 20 tot en met 26 maart.

Nederlandse talenten
Er is ook genoeg Nederlands talent te zien in het sportcentrum. Te beginnen met de 18-jarige Lindsay van Zundert, uit Etten-Leur. Op haar 16e plaatste ze zich al in de finale van het kunstrijden op de Olympische Winterspelen in Peking. Een bijzondere prestatie op die leeftijd; de laatste keer dat een Nederlandse kunstrijschaatser naar de Olympische Spelen mocht, was in 1976.

Verder zijn nog 27 andere Nederlandse schaatstoppers te bewonderen op het ijs, zoals Daria Danilova & Michel Tsiba en Nika Psopova & Dmitry Epstein, die als danskoppels meedoen.

De Cup duurt tot en met zondag en is voor iedereen gratis.

Edita Saakian