Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Stichting biedt gratis ophaalservice: snoeisel in de strijd tegen kanker

Taxus Taxi - actiefoto
Foto: Stichting Taxus Taxi

TILBURG – Het seizoen waarin snoeisel van de taxus wordt ingezameld staat weer voor de deur. Ook dit jaar is Stichting Taxus Taxi actief om zoveel mogelijk snoeisel in te zamelen. Vorig jaar was dat bij de stichting in totaal 346.000 kilo. Elk jaar zijn er duizenden donateurs die hun takje bijdragen. Men hoopt ook dit jaar op een mooie opbrengst in de ‘strijd tegen kanker’.

Op dit moment zijn al veel doses voor chemotherapie gemaakt met het snoeisel. Op 1 juni geeft men dan ook bezield het startschot en is het weer mogelijk om 24/7 online een afspraak te maken. Vanaf 2 juni zijn ze ook per telefoon bereikbaar, al is dit laatste in beperkte mate. De stichting vraagt om bij voorkeur online een afspraak te maken, om zo de drukte aan de telefoon te kunnen spreiden.

Praktische zaken

Taxus Taxi komt het snoeisel gratis voor de deur ophalen bij een stapel van ten minste 15 kilo. Maar kleinere stapels zijn ook echt van harte welkom. Echter kan men hiermee terecht bij de inzamelpunten die ook op hun site te vinden zijn.

De stichting benadrukt dat de kwaliteit van het snoeisel van de taxus erg van belang is. Zo zit de stof waar het om draait, taxol, met name in eenjarig snoeisel. Dat is de reden waarom ze hele struiken of oude takken niet kunnen gebruiken. Alle voorwaarden en instructies zijn ook te zien op hun site.

Gratis materialen

Om de inzameling voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken biedt Taxus Taxi elke donateur gratis tassen en zeilen aan. Deze materialen zijn op te halen bij diverse uitgiftepunten die ook op hun site staan.

Kees-Luc Simons