Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Taxus aanmelden kan dit jaar tot en met donderdag 22 augustus

De jaarlijkse inzameling van stichting Taxus Taxi loopt inmiddels weer. Op dit moment zijn al meer dan 2050 chemotherapieën gerealiseerd met het snoeisel van taxussen. Want uit de eenjarige naalden van de taxus wordt dé grondstof voor deze therapieën gehaald. “We zijn goed op weg, maar we zijn er nog niet”, vertelt Werner Toonen van Taxus Taxi. De inzameling loopt door tot en met 23 augustus. Uw snoeisel aanmelden kan dus nog tot en met donderdag 22 augustus.

“We hebben dit jaar een vliegende start gehad. Desondanks is uw snoeisel van taxussen meer dan welkom. We hopen na de zomer ook echt te kunnen vertellen dat we meer hebben opgehaald dan we hadden durven dromen”, vervolgt Werner. Zowel in 2017 als in 2018 slaagde de Taxus Taxi er niet in om voldoende snoeisel op te halen. In elk geval voor het beoogde aantal therapieën. “Daarom hebben we meer donateurs nodig. We willen dus iedereen die dit nog niet heeft gedaan, vragen om alsnog hun snoeisel aan te bieden.”

Snoeisel aanbieden voor het goede doel kan dus dit jaar nog tot en met 22 augustus. Want na die periode neemt de hoeveelheid werkzame stof in de naalden af.

Indienen van verzoek om op te halen

Wie zijn of haar taxushaag gaat snoeien, kan via de site van de stichting een verzoek om het snoeisel op te halen indienen. Snoeisel is aan te bieden vanaf een volle kruiwagen of een halfvolle Taxus Taxi Tas. Heeft u minder? Dan kunt u het brengen naar één van de inzamelpunten. Deze staan ook vermeld op die site. “Veel mensen beseffen het nog niet, maar door hun snoeisel op te laten halen, leveren ze een mooie bijdrage aan het genezen van kanker”, vertelt Werner.

Kees-Luc Simons