Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Zangeres Becca Stevens weet mensen te raken met betekenisvolle buitelingen

Singer-songwriter Becca Stevens doet tijdens haar huidige Now Feels Bigger Than The Past tour samen met drummer Jordan Perlson en bassist Chris Tordini muziekpodium Paradox aan.
Foto: Shervin Lainez

De carrière van de Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist Becca Stevens heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Toen ze in 2013 in een kleine bovenzaal van het North Sea Jazz Festival speelde, genoot de klassiek geschoolde zangeres alleen nog in kleine kring bekendheid om haar vernuftige nieuwe mix van meerstemmige indie-pop, jazz en Appalachen-folk. Donderdag 20 oktober speelt ze samen met drummer Jordan Perlson en bassist Chris Tordini in muziekpodium Paradox, Tilburg.

Becca Stevens heeft tot dusver bij haar concerten keer op keer indruk weten te maken op het publiek met de krachtige, prachtige buitelingen die te horen zijn in haar stem. Daarom is het ook niet zo vreemd dat ze als ‘best kept secret’ in de loop der tijd stilaan is uitgegroeid tot gevestigd artiest.

Inmiddels heeft ze al over de hele wereld getourd. Daar komt nog bij dat ze heeft samengewerkt met namen als Brad Mehldau, Jacob Collier, Esperanza Spalding, Ambrose Akinmusire en Snarky Puppy.

Albums

Met het album Regina (uit 2017) liet Stevens definitief horen dat ze tot de belangrijkste nieuwe singer-songwriters van dit moment gerekend mag worden. Haar latere album Wonderbloom (uit 2020) bevat muziek in de lijn van avant-gardepop. Denk daarbij aan namen als Talking Heads en Feist.

Tour

Tijdens haar Now Feels Bigger Than The Past tour doet ze nu dus Paradox aan. Ze speelt er werk van zowel het album Wonderbloom als van haar nieuwe album dat binnenkort verschijnt.

Stevens is nog steeds een van New Yorks best bewaarde geheimen, vooral bekend onder haar collega-muzikanten. Maar sinds ze afstudeerde aan de New School for Jazz and Contemporary Music heeft ze een sterke identiteit opgebouwd – The New York Times (2008)

Een potpourri die folky accenten vermengt met angstaanjagende alt-rock en zelfs 80s-stijl techno-funk – Record Collector

Lees ook:
Paradox Live – S3E2 – Becca Stevens
Of bekijk de video.

Paradox Live laat beelden zien van het concert dat ze hier gaf in 2019, met interview

Becca Stevens zang en gitaar, Chris Tordini bas, Jordan Perlson drums

Kees-Luc Simons