Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Challenge Rees loopt op zijn einde: “We hebben enorm veel talent gevonden”

TILBURG – De talentenjacht ‘Challenge Rees’ bevindt zich momenteel in de laatste fase. De winnaars zijn uitgekozen en er staat hen alleen nog een spectaculair optreden te wachten.

Afgelopen maanden werd er veel muziek gemaakt in de Reeshof. Challenge Rees bood jongeren uit deze buurt de kans om zichzelf te ontwikkelen in de urban muziekscene. Of je rapper, DJ of producer wil worden, maakt niet uit: voor iedere tak van sport was er plek.

De kandidaten kregen verschillende uitdagingen. Zo moesten ze bijvoorbeeld een nummer maken over corona. Na de challenges kregen de jongeren feedback van professionals. Eén van die professionals is Theodorus Misiesjan (artiestennaam T.O.): “Ik vind het heel leuk om jonge muzikanten te begeleiden. Ik denk ook dat het heel belangrijk is dat deze jongeren een platform krijgen waar ze de ruimte hebben om zich te ontwikkelen.”

Er zijn verschillende winnaars uit de talentenjacht gekomen. Twee van hen zijn Rens Hofkamp (artiestennaam RH Beats) en Fabian Sanip Imanredjo (artiestennaam Sanip). Rens heeft gewonnen in de categorie ‘Producer’: “Ik had niet verwacht dat ik tot de beste groep zou behoren, maar ik ben ontzettend blij dat ik heb meegedaan. Ik heb mezelf ook weten te verrassen.” Fabian is uitgeroepen tot de beste in de categorie ‘DJ’.

Challenge Rees zag er een half jaar geleden op papier nog heel anders uit. “We wilden een fysiek programma hebben met workshops en echte optredens. Door corona is dat helaas niet gelukt,” vertelt Theodorus Misiedjan. “Het was voor ons als organisatie dus ook echt een challenge, want we moesten allemaal alternatieven bedenken.” Voor de winnaars staat nog één laatste opdracht op de planning: een optreden. Of deze fysiek of online gaat plaatsvinden blijft ook voor de winnaars nog even een verrassing.

Frederique Huting