Vrienden Ben Poole en Guy Smeets door het vuur voor het leven?

De vonken en het plezier spatten er geheid van af als Ben Poole en Guy Smeets uitpakken met hun prachtige songs bij Heyhoef-Coolvibes (foto van de twee ‘broers’ in actie).

Op zondag 10 maart vult de zaal van Heyhoef-Backstage zich met de klanken van de Britse zanger en gitarist Ben Poole en de Nederlandse bluesgitarist Guy Smeets, ‘mijn kleine broeder van een andere moeder’ zoals Ben knipogend zegt. Midden in hun tour door de Benelux betreedt het duo deze middag het podium voor een intiem Coolvibes seated concert, doordrenkt met fris muzikaal elan.

Deze zondag zullen de prachtige songs van het dynamische duo Ben Poole en zijn goede vriend Guy Smeets je als vonken om de oren vliegen. Ben, nu al beschouwd als een van de meest opwindende performers in de Britse bluesrockscene, wordt bejubeld door Classic Rock Magazine en Blues Matters Magazine en heeft fans als Jeff Beck, Gary Moore en Beth Hart.

Meer over Guy

Geworteld in de blues sinds z’n vroege jeugd en geïnspireerd door de muziek van legendes als Stevie Ray Vaughan, is Guy Smeets uitgegroeid tot een alleskunner met een geheel eigen geluid. Niet alleen als gitarist, ook als liedjesschrijver en producer zet Guy overtuigend dit eigen, herkenbare geluid neer. Als winnaar van de Best Dutch Blues Musician award in 2019 heeft hij indruk gemaakt op zowel kleine pubpodia als grote podia, zoals AFAS Live en Ziggo Dome.

Ben Poole en Guy Smeets

De middag krijgt nog meer kleur met support-act Mart en Berry

De lokale talenten Mart en Berry zijn al jaren buren van elkaar, maar hebben nog nooit samen muziek gemaakt. Tenminste, totdat ze onlangs dankzij Heyhoef-Muziekfabriek hun krachten bundelden. Mart Steenbeek is voltijds muzikant en Berry Leijtens is de laatste tijd wat actiever in de muziek. Sinds dat optreden musiceren deze ‘Buur & Buur’ wekelijks samen.

Kees-Luc Simons