Phil, Guy en Pascal verlangen er geweldig naar: ‘Het is zo lang geleden…’

Heyhoef-Backstage heeft het blues-soultrio bestaande uit Phil Bee, Guy Smeets en Pascal Lanslots weten te strikken voor twee concerten op 12 juni.
Phil Bee

Heyhoef-Backstage heeft goed nieuws en slecht nieuws. Eerst het slechte nieuws: door de coronaregels is het niet gelukt om het concert met complete band van Erwin Java ft. Phil Bee dat gepland stond door te laten gaan. Maar het goede nieuws is dat het podium hier wel een alternatief voor heeft gevonden. Namelijk een blues-soultrio bestaande uit Phil Bee, Guy Smeets en Pascal Lanslots. Op zaterdag 12 juni geeft dit trio er twee concerten die ook rechtstreeks zijn te volgen via een livestream.

Ondanks covid-19 hebben deze drie muzikanten niet stilgezeten. Hun deelname aan de tv-programma’s We Want More en Holland’s Got Talent sprong voor Pascal, Guy en Phil zelf het meest in het oog. In We Want More wisten ze de finale te halen. De winst zat hem na deze shows in het opnemen van een single met André Hazes.

Twee shows

Blij zijn de mannen dus dat zij nu als trio bij H-B op mogen treden met twee shows voor 30 bezoekers. Dit lijkt ze wel een mooi moment om een paar van hun nieuwe songs in première te laten gaan. “Het is al weer zo lang geleden voor publiek en muzikanten om elkaar in het echt te ontmoeten en te inspireren”, kijkt het trio vooruit. Het publiek kan een concert verwachten met soul-blues, anekdotes, gitaarsolo’s en zompige keyboardpartijen te over.

Phil, Pascal en Guy

Leider van dit trio is zanger Phil Bee die al meer dan 30 jaar op de planken staat en een hele lijst aan titels op zijn naam heeft staan. Zijn nieuwste werk is het soloalbum Against The Wind. Terwijl zijn maat Guy Smeets een veelgevraagde gitarist is. Deze jonge ‘gast’ blijkt er dus wel aardig op los te tokkelen bij diverse formaties in de soul-en-rhythm-‘n’-bluesscene. In 2019 ontving hij nog een award van de Dutch Blues Foundation. En toetsenist Pascal Lanslots maakt het drietal compleet. Hij was behalve als vaste man achter de toetsen bij Phil Bee’s Freedom ook al te zien op het podium van H-B als gast naast de Amerikaanse gitarist Eric Steckel.

Guy Smeets
Pascal Lanslots | Foto: Walter Vanheuckelom

Er zijn inmiddels geen plaatsen meer beschikbaar in de zaal, maar de concerten van 12 juni zijn nog wel online te volgen.

Kijk ook naar de reportage die Omroep Tilburg maakte van het optreden dat Phil eerder gaf met zijn band Phil Bee’s Freedom.

Phil Bee’s Freedom eerder bij Heyhoef-Backstage

Kees-Luc Simons