Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Vincents Tekenlokaal: zo zet je wat je in de natuur ziet over op papier

Vincents Tekenlokaal heeft al meer lessen gegeven in de buitenlucht en dat bevalt ze naar eigen zeggen goed. Buiten botanisch tekenen is een goede oplossing nu het door corona moeilijk is om binnen workshops te geven en te volgen.

TILBURG – Op woensdag 15 juli is Vincents Tekenlokaal te gast bij ZuiderZwam en verzorgt daar dan twee workshops Botanisch tekenen op het terrein van biologische tuinderij Ut Rooie Bietje.

Vincents Tekenlokaal zat eerst in het Paleis-Raadhuis, en zit nu bij Ontdekstation013 in de Spoorzone. Maar de voorbije periode heeft het tekenlokaal al meer lessen gegeven in de buitenlucht en dat bevalt ze naar eigen zeggen heel goed. Buiten botanisch tekenen is een goede oplossing nu het door corona moeilijk is om binnen workshops te geven en te volgen.

Bloemen, planten, kruiden en oesterzwammen 

In de workshop ga je dus kijken naar allerlei planten. Hoe teken je dat allemaal? Hoe bouw je een vorm op, hoe breng je diepte aan en werk je details uit? Stap voor stap ga je hiermee aan de slag en leer je hoe je, wat je in de natuur ziet, over kunt zetten op papier. Er zijn twee workshops, ’s ochtends voor kinderen en ’s middags voor volwassenen. Die zijn geschikt zowel voor beginnende als voor ervaren tekenaars. Meer is te zien op de site van Vincents Tekenlokaal.

Kees-Luc Simons