Factorium viert Zomerweek vol workshops, werksessies en presentaties

Elke dag van de Zomerweek die Factorium viert start met een ochtend vol workshops voor kinderen en staat dan in het teken van dans, muziek, theater, musical, urban, techniek en zelfs de natuur.
Foto: Factorium

TILBURG – Factorium viert de zomer met een week vol workshops, werksessies en presentaties in en rondom het hoofdgebouw. Van maandag 13 t/m 17 juli kunnen kinderen, cursisten, studenten en profs meedoen, meeluisteren en meekijken. Dat kan online maar ook in de studio’s en Theaterzaal.

Workshops voor kinderen in de ochtend

Elke dag van de Zomerweek die Factorium viert start met een ochtend vol workshops voor kinderen t/m 12 jaar die dan in het teken van diverse disciplines staat; dans, muziek, theater, musical, urban, techniek en zelfs de natuur. De workshops beginnen om 10.00 uur en duren tot 12.00 uur.

Open Call voor OPEN STUDIO

In de middag zijn meerdere studio’s beschikbaar voor Tilburgse makers om te repeteren en uit te proberen. Als onderdeel van deze OPEN STUDIO krijgen makers ook zendtijd op de socialmediakanalen van Factorium. Ze hebben hier dan de kans om een stukje uit een repetitie te tonen, een miniperformance te verzorgen of zich te introduceren met een dit-ben-ik-filmpje. In elk geval een kans voor makers dus om zich voor te stellen en hun talent te delen met de community van Factorium. Makers kunnen zich aanmelden voor de OPEN STUDIO door een mail te sturen naar b.reiniers@factorium.nl.

Talent Night optredens

Alle Factorium Zomerdagen worden afgesloten met een Talent Night. Live in de Theaterzaal vinden elke avond twee optredens plaats. Het publiek kan live meegenieten via een stream, en ook op de tribune van de Theaterzaal. Dit omdat er per optreden maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar zijn.

Factorium maakt alvast de eerste namen bekend. Ze trappen af met Fontys Dance Academy alumna Patricia Brok die op maandag 13 juli haar afstudeersolo laat zien. Op dinsdag 14 juli verzorgen dan Jeroen van Vliet & Hans Timmermans een interactieve audiovisuele performance.

Woensdag 15 en vrijdag 17 juli zullen in het teken staan van dé musical met optredens van studenten van MusicAllFactory en alumni. En donderdag 16 juli maken ze niet in de laatste plaats het podium vrij voor aanstormend talent. Want die avond zijn er optredens van singer-songwriters Noa Janssen en Lizzy van den Herik.

Heel het programma van Factorium Zomerweek kun je ook vinden op hun site.

Kees-Luc Simons