Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Groen licht voor verhuizing Vincents Tekenlokaal

Tilburg – Ontdekstation013 heeft van het College van B en W van Tilburg het definitieve ‘ja-woord’ gekregen voor de verhuizing van Vincents Tekenlokaal (VTL) van het oude Paleis-Raadhuis naar de Spoorzone.

Sinds voorjaar 2009 is Vincents Tekenlokaal gehuisvest in het Paleis-Raadhuis. Er is destijds voor deze plek gekozen omdat de school die hier gevestigd was, een Rijks HBS, Vincent van Gogh als leerling had.

Er is in Ontdekstation013 een prachtig lokaal gebouwd dat in de laatste week van februari open zal gaan. In eerste instantie is het tekenlokaal open voor groepsboekingen.

Na een tijd samen op de locatie gedraaid te hebben in Ontdekstation013, wordt gekeken of ruimere openingstijden mogelijk zijn. De directe reden voor de verhuizing is de verbouwing van het Paleis-Raadhuis.

Het intrekken bij Ontdekstation013 brengt ook nieuwe kansen voor samenwerking met zich mee. Dit versterkt het culturele aanbod en draagt bij aan het doel om talentontwikkeling in Tilburg te bevorderen. “Samen creëren we een heel bijzondere plek voor jongeren (en ouderen) in onze stad!”, aldus wethouder Marcelle Hendrickx.

Het museale deel van Vincents Tekenlokaal blijft wel op de huidige locatie in het Paleis-Raadhuis. Het zal enige tijd niet te bezoeken zijn.

Omroep Tilburg