Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Twaalf uur opgesloten, vijf plaspauzes en één kom rijst voor Lock Me Up-vrijwilligers

Een groot gedeelte van de dag opgesloten zitten en dat nog als het beste deel van de dag beschouwen. Dat is helaas voor veel meisjes de harde realiteit. Ze zijn namelijk terecht gekomen in de gedwongen prostitutie en worden dus dagen, weken, maanden of zelfs jaren achter elkaar misbruikt. Stichting Free a Girl is een…

Een groot gedeelte van de dag opgesloten zitten en dat nog als het beste deel van de dag beschouwen. Dat is helaas voor veel meisjes de harde realiteit. Ze zijn namelijk terecht gekomen in de gedwongen prostitutie en worden dus dagen, weken, maanden of zelfs jaren achter elkaar misbruikt.

Stichting Free a Girl is een organisatie die zich inzet om, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, meisjes te bevrijden die gevangen zitten binnen zo’n prostitutienetwerk. Om aandacht te vragen én om geld in te zamelen, organiseert de stichting al een aantal jaar de actie Lock Me Up.

Bij de actie kunnen mensen zich vrijwillig twaalf uur lang op laten sluiten in een kooi van één bij twee meter, net als de meisjes die gevangen worden gehouden. Door de actie hoopt Free a Girl de problemen letterlijk zichtbaarder te maken

In de Tilburgse LocHal vindt deze week ook zo’n Lock Me Up actie plaats. Eerder deze week zag je daar al een korte reportage over in het Hart van Brabant Nieuws, nu zie je de rest van dit bijzondere verhaal.

Omroep Tilburg