Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Anne Broers wint Young Classical Talent Award 2019

Anne Broers kreeg woensdag in Concertzaal Tilburg de Young Classical Talent Award 2019 van burgemeester Weterings. Ze zong die avond ‘Mein herr Marquis’, een lied van Johann Strauss jr. De strijkers van Kamerata Zuid begeleidden ook haar. De Award is dus een wedstrijd voor talenten klassiek in Tilburg.

De jury was al met al diep onder de indruk. Die bestond uit componist Anthony Fiumara, cellist Jacqueline Hamelink en gitarist/componist Aart Strootman. “Het moeilijkste met muziek is iets wat moeilijk is, toch makkelijk laten klinken. Jij zingt dit lied alsof het je geen moeite kost.” Anne krijgt als winnaar dan ook een masterclass.

Met Dvoráks Slavische Dans eindigden ze ten slotte de avond.

Het project

De scholen die dit jaar deelnamen aan de Award zijn het Koning Willem II en het Mill-Hill College. Maar ook het Beatrix College, De Nieuwste School, het Sint Odulphus- en het Theresialyceum. Ze kozen na workshops en voorrondes dus ieder één afgevaardigde. En dit leidde zo toch ook naar een slotconcert. Daar kregen de jonge talenten dan ook de kans om met een echt orkest te spelen in een echte concertzaal.

Het YCTA is een idee van Kamerata Zuid, Bureau CiST en Concertzaal Tilburg.

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Kees-Luc Simons