Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

The ‘grand lady of soul’ Etta James Experience swingt als een trein

In 2016 stond de band The Etta James Experience al eens bij Heyhoef-Backstage en maakte toen zoveel indruk dat de band er terugkomt.
Foto: management Etta James Experience

In januari 2016 stonden ze al eens op het podium van Heyhoef-Backstage. De Arnhemmers maakten toen zoveel indruk dat besloten werd dat ze nog eens terug zouden komen. Vandaar dat de elfkoppige band er op zaterdag 18 juni weer staat te stralen als de elf een ode brengen aan de in 2012 overleden Amerikaanse blues-, jazz-, R&B- en gospelzangeres Etta James. Dat betekent weer een swingende show met soul, blues, funk, rock ’n roll en jazz in de Tilburgse Reeshof.

De band The Etta James Experience bestaat uit muzikanten die al geruime tijd aan de weg timmeren in de binnen- en buitenlandse blues- en soulscene. Aangestoken door het enthousiasme en de spirit van frontvrouw en leadzangeres Floor, staat er een gedreven band met, als kers op de taart, twee achtergrondzangeressen en een maar liefst vier man sterke blazerssectie.

In 2016 stond de band The Etta James Experience al eens bij Heyhoef-Backstage en maakte toen zoveel indruk dat de band er terugkomt.
Foto: Willem Melssen
Ode aan blues- en souldiva Etta James

Het swingt deze zaterdag als de bekende trein in de krakers Tell Mama, Something’s Got A Hold On Me en Rock Me Baby. Of in jaren 50-swingnummers als Dance With Me Henry en Pushover. En er is tijd voor afwisseling met rustpuntjes in Etta James-standards als At Last, Sugar On The Floor en I’d Rather Go Blind. Ballads waarmee Floor dan, net als met al die andere nummers, de ‘grand lady of soul’ eert en waarin bij uitstek te horen is wat ze vocaal in huis heeft.

Luisteren naar The Etta James Experience maakt me blij en dat was oorspronkelijk waar ik naar op zoek was toen ik ze voor het eerst zag. – Kjell Inge Brovoll, ​festival Blues in Hell, Noorwegen

Foto: Arifocus Fotografie

Bezetting:

Floor Kraayvanger: zang
Sjoerd Smeenk: piano, Hammond orgel en zang
Mike Donkers: gitaar en zang
Patric Roes: contrabas, basgitaar en zang
Bert de Jonge: drums
Diederik Ruisch: trompet
Ger Timmens: trompet
Ewout Dercksen:  tenorsax
Pieter van de Venne: baritonsax
Lilian de Jong: zang (backing)
Marloes Borgman: zang (backing)

Kees-Luc Simons