Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tieners met mes bedreigd en beroofd: dit zijn de daders

Twee Tilburgse tieners wilden in mei iets kopen van leeftijdsgenoten in Heemskerk. Alleen werd er niets gekocht, de jongens van 16 en 17 werden beroofd onder bedreiging van een steekwapen. De politie heeft beelden vrijgegeven van drie van de vier daders.

Via sociale media hadden de twee jongens uit Tilburg een afspraak gemaakt om spullen te kopen. Rond 20:25 uur ontmoette het tweetal een groep van vier jongens op het station van het Noord-Hollandse Heemskerk. Vervolgens vertrokken ze allemaal naar de Eemstraat zo’n tien minuten lopen vanaf het station.

Steekwapens
In die steeg werd er niets verkocht, maar er werden steekwapens getrokken door de groep uit Heemskerk. De twee Tilburgse jongens moesten hun persoonlijke bezittingen afgeven, maar bleven verder ongedeerd.

De politie wist even later een 16-jarige verdachte aan te houden die voldeed aan het signalement. Van de andere drie jonge straatovervallers is de identiteit nog onbekend.

Minderjarig
Op de beelden zijn de verdachten hun gezichten onherkenbaar omdat ze vermoedelijk minderjarig zijn. Als ze zich niet melden of herkend worden, laat de politie alsnog hun gezichten zien. De jongen die links te zien is, is al aangehouden door de politie.

LEES OOK: Tieners beroofd onder bedreiging van steekwapen

Collin Beijk