Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

The Billy Walton Band als ‘Reprise-act’ en SILK naar Heyhoef-Backstage!

Voor het eerst in het nog korte bestaan van Heyhoef-Backstage is het een band gelukt om voor de tweede keer als top-act op het podium te staan. Dat lukte The Billy Walton Band die in november 2015 zo’n onverwacht verpletterende indruk maakte met hun New Jersey Rock uit de stal van Bruce Springsteen.

Tientallen jaren kwamen en gingen muzikanten naar de New Jersey Scene in Ashbury Park, altijd hopend op hun doorbraak. Dat was bij Billy Walton niet anders. Billy’s proefterrein was Long Beach Island. Daar werd hij als jonge muzikant door zijn moeder van gig naar gig vervoerd en begeleid en was hij altijd in om mee te doen met de grote jongens uit de muziekscene. Met de hulp van bassist William Paris ontstond het idee om een eigen band te beginnen in de stijlen rock/soul/blues. In 2009 werd het eerste album ‘Neon City’ uitgebracht. Verschillende tours naar het Verenigd Koninkrijk leidden daar tot een grote schare trouwe fans.

In 2010 kwam Billy onder de aandacht van Southside Johnny. Deze New Jersey legende nodigde Billy uit om in zijn band te komen spelen. Billy deed dat vier jaar en tourde mee als ‘ Ashbury Juke’. Ook speelde hij mee op een aantal albums als gitarist en zanger. In 2014 kwam hij in de studio terecht bij de Grammy Award winnende producer Tony Braunagel. Met Johnny D’Angelo op drums brachten William en Billy het succesvolle album ‘Wish for What You Want’ uit.

Onvergetelijk optreden

Daarna volgden diverse Europese concerten en werd ook een onvergetelijk optreden bij Heyhoef-Backstage in Tilburg verzorgd. Misschien wel het beste dat we in 3 jaar Heyhoef-Backstage hebben mogen meemaken.

In januari 2016 vlogen Billy, Johnny en William naar Hawaï om een geheel nieuw album op te nemen. ‘Soul of a Man’ wordt nu binnenkort uitgebracht en belooft het sterkste album van de band tot nu toe te worden. De verwachtingen zijn hoog gespannen en, na de doorbraak in Engeland, lijkt nu het Europese vasteland niet meer onder de bedwelmende shows van de Billy Walton Band uit te kunnen komen. Heyhoef-Backstage brengt deze Ashbury band in ieder geval graag weer op de planken op zaterdag 22 april!

Voorprogramma: de Tilburgse coverband SILK

Een Tilburgse band met ballen! Met bandleden als Eric van Bijsterveldt (drums), Robert van Berkel (bas), Rob Keller (gitaar), Victor van Herck (gitaar) en Ninja Paquay (zang) staan zij garant voor een avond vol goede muziek, waarbij je helemaal uit je dak kunt gaan!

Een ideale opwarmer voor The Billy Walton Band. Met heel veel enthousiasme spelen zij de nummers van vroeger en nu. Met ieder zijn eigen inbreng, brengen zij veel variatie die iedereen zal aanspreken. Veel rock, classics, populair, maar allemaal in een stevig jasje.

www.heyhoef-backstage.nl, Kerkenbosplaats 1-2 5043RX Tilburg

Zaterdag 22 april, aanvang 20.30 uur, zaal open om 20.00 uur

Omroep Tilburg