Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Intiem muziekfestival Bands in a Barn in Diessen

TILBURG – In het weekend van 22 en 23 april vindt de allereerste editie van muziekfestival Bands in a Barn plaats in Diessen. Er is livemuziek van bands en singer-songwriters, waaronder de Amerikaanse Rachael Yamagata en de Utrechtse band I Am Oak. De genres lopen uiteen van folk tot funk en van rock tot indiepop. Bands in a Barn is een intiem festival voor liefhebbers van muziek, speciaalbier en verrassende festivalhappen.

Op het festival staan zowel ervaren muzikanten als nieuw talent. Kwaliteit staat bovenaan voor de jonge organisatoren Teun van Knegsel (20) en Vita Naessens (23). “We willen een gevarieerd en verrassend programma neerzetten”, vertelt Van Knegsel. “Het maakt ons niet uit of een band groot of klein is, als de muziek maar goed is!”

 

Intiem festival
Bands in a Barn vindt plaats in een omgebouwde boerderijstal van De Nieuwe Erf in Diessen. Een intieme setting waarbij het podium van de artiesten nauwelijks verhoogd is. Van Knegsel: “De bands staan bijna in het publiek! Dat gaat echt voor een unieke sfeer zorgen.” Bands in a Barn heeft ruimte voor maximaal 500 bezoekers per dag. Wie wil overnachten kan terecht op de camping die grenst aan het festivalterrein. Tickets zijn te bestellen via www.bandsinabarn.nl.

Line-up
Op het programma staan zowel binnen- als buitenlandse acts, waaronder: Rachael Yamagata, I Am Oak, The Dawn Brothers, Johnny Jester, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, Folk Road Show, Belle of Louisville en The Moods.

Omroep Tilburg