Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

TELDERMAN ‘schildert’ ‘miniatures’ bij de muzikale thuishaven

In deze tijden van afstand houden is live een bijzonder moment van menselijk contact te beleven met een belangrijke nieuwe musicus achter de toetsen - TELDERMAN
Rogier Telderman | Foto: Dock Zuid

TILBURG – Op maandag 1 juni is het zover: het eerste liveconcert sinds de lockdown is bij te wonen bij Dock Zuid. Vanuit de Tilburgse muzikale thuishaven speelt TELDERMAN dan onder veilige omstandigheden solo het concert ‘miniatures’, waar de persoonlijke ontmoeting tussen de pianist en een publiek van 15 mensen centraal staat.

“Voor iedereen die het – net als ik – gemist heeft: livemuziek!” – TELDERMAN

Dock Zuid is van mening dat de pianist en componist er achter de toetsen al met al in slaagt om een lenige brug te slaan tussen improvisatie en compositie. Dat doet hij dan volgens hen in het bijzonder met zijn warme melodieën, filmische lyriek, klassieke nuances en verrassend eenvoudige invloeden uit de pop. “Met TELDERMAN miniatures onderzoekt de pianist het klankpalet van de akoestische piano als een muzikale schilder. Daarbij verbindt hij klassieke traditie met improvisatie en actuele muziek.”

“Het programma bestaat in de eerste plaats uit een verzameling heel korte stukken van zijn eigen werk. In elk stuk schildert de pianist als het ware landschappen die onder zijn handen steeds van kleur veranderen; van lieflijk en klein naar ruig en meeslepend.”

“Eén van de belangrijkste nieuwe muzikanten van Europa. Met prachtige melodielijnen en de emotionele diepgang in zijn muziek, versmelt de pianist invloeden uit de jazz, klassiek en pop op een uiterst originele manier tot een volstrekt eigen stijl” – North Sea Jazz

“Door de intieme setting en kwetsbaarheid van de musicus ontstaat een directe verbinding met het publiek; ofwel een hedendaags moment van menselijk contact”, komt Dock Zuid nu tot de slotsom.

Kees-Luc Simons