Het internationale trio van Rogier Telderman vormt elke keer een kolkende muzikale ervaring

Internationale trio Rogier Telderman vormt kolkende ervaring - groepsfoto
Foto: Jelmer de Haas

TILBURG – Pianist Rogier Telderman uit Tilburg komt op vrijdag 28 februari naar Paradox. Dat doet hij dan met twee musici die toch tot de top van Europa zijn te rekenen. Te weten, de Poolse violist Adam Baldych en de Franse cellist Vincent Courtois.

Deze drie vormen het internationale trio van Rogier Telderman, en dit vormt hun klassieke bezetting ook elke keer weer om tot een kolkende muzikale ervaring. In de eerste plaats gaan daar jazz en kamermuziek op virtuoze wijze in samen. Dus doken de drie laatst in ‘la douce France’ de studio in. Ze namen er toen een album op dat later dit jaar nog in omloop komt.

Young VIP

Rogier Telderman is al in 2016 door podia van naam verkozen tot Young VIP. Dat is de meest belovende jonge artiest van het land als je het hebt over jazz. Tot nog toe stond hij met zijn groepen op festivals als North Sea Jazz, November Music en Transition. Maar het pronkstuk van hem is toch zijn internationale trio. Samen vormen zij een trio dat wel ‘vruchtbaar’ te noemen is. Ze hebben ook een warme stijl van spelen die niet in maar een genre te vatten is. Violist Adam Baldych en cellist Vincent Courtois brachten al muziek uit op bekende labels. Ook werkten ze samen met roemrijke muzikanten uit de scene als Marius Neset, Louis Sclavis, en Thomas Strønen. En ook met Michel Petrucciani, Nik Bärtsch en Lars Danielsson.

Bezetting
Rogier Telderman (piano), Adam Bałdych (viool), Vincent Courtois (cello)

Kees-Luc Simons