Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Pieter Gabriel heeft zijn zinnen gezet op Tilburg

TILBURG – De vijftienjarige Pepijn Maat, beter bekend als Pieter Gabriel, zou het voorprogramma zijn van het Eurovisie Songfestival in Nederland dit jaar. Door de coronapandemie wordt het Songfestival dit jaar uitgesteld tot 2021. Voor Pepijn is het nog maar de vraag of hij het dan alsnog mag inluiden. Wel weet hij te vertellen dat hij zijn pijlen nu op Tilburg heeft gericht en dat er iets groots staat te gebeuren.

“Ik heb al eerder samengewerkt met muziekproducent Eric van Tijn, de musical director van het Eurovisie Songfestival”, vertelt ‘Pieter Gabriel’ over zijn aanstelling als voorprogramma van het Songfestival. “In oktober waren ze op zoek naar een jonge DJ/Producer. Ze hebben me opgebeld en gevraagd of ik mee wilde doen. Toen heb ik het met beide handen aangepakt.”

“Toen vroegen ze of ik wilde draaien. Na een half uur heb ik, tussen de set van Julian Jordan en Martin Garrix, gedraaid en dat was heel vet.”

Hij begon zijn carrière in de muziek met draaien toen hij pas zeven jaar oud was. Op zijn negende was hij al een producer. Zijn carrière is tot nu tot stand gekomen door veel te blijven draaien, draaiuren te maken en veel te netwerken, maar het ligt natuurlijk ook aan zijn jonge leeftijd. Zijn muziekstijl is nog erg breed, toch draait hij voornamelijk Big Room House en Techno.

Amsterdam Dance Event

Naast grote optredens, zoals bij het welbekende Poppodium 013, is het allereerste optreden gelijk een optreden dat hij nooit meer zal vergeten. Als achtjarige jongen was hij met zijn vader bij een van de grootste Nederlandse festivals, het Amsterdam Dance Event. Samen met hem regelde hij bij een bewaker dat hij backstage mocht komen om alles van dichtbij mee te maken. “Toen vroegen ze of ik wilde draaien. Na een half uur heb ik, tussen de set van Julian Jordan en Martin Garrix, gedraaid en dat was heel vet.”

Dani Mom