Studenten Vormgeving presenteren examenwerk

Als kroon op het werk sluiten de laatstejaars studenten Vormgeving van De Rooi Pannen hun opleiding af door hun examenwerk tentoon te stellen. Dit gebeurt in de fietskelder onder het gebouw van mbo Vormgeving. Iedereen is welkom om de ontwerpen te bewonderen.

Ruimtelijke vormgeving

Jim van Hooff is student Ruimtelijke vormgeving. Zijn opdracht was het ontwerpen en bouwen van een maquette voor een beursstand en een kaartendisplay. “Ik moest ontwerpen maken die natuurlijk moesten passen bij de identiteit van het bedrijf. Dat vond ik soms lastig, want ik haat binnen de lijntjes werken”, lacht hij. Voor Jim was de opleiding een belangrijke periode om te ontdekken wat hij echt wil. “Ruimtelijke vormgeving is niet helemaal mijn ding. Ik wil meer de grafische kant op, dus 2D in plaats van 3D. Ik ga daarom naar de Willem de Kooning Academie in Rotterdam om de opleiding Advertising te volgen.”

Studenten Vormgeving presenteren examenwerk
Melisa Akbas

Melisa Akbas, ook student Ruimtelijke vormgeving: “Ik vond het een leuke opdracht en kon er lekker mijn eigen draai aan geven. De hele opleiding is eigenlijk goed bevallen. Ik vind het heel jammer dat ik wegga. Ik heb nu eerst een tussenjaar gepland en daarna wil ik verder studeren in dezelfde branche.”

Studenten Vormgeving presenteren examenwerk
Lotte van den Nieuwelaar en Fleur Seebregs

Sign

Naast Ruimtelijke vormgeving heb je binnen de afdeling mbo Vormgeving de richting Sign. Voor deze opleiding maakten de examenstudenten een eyecatcher en de bewegwijzering voor de expositie. Zo ook Lotte van den Nieuwelaar en Fleur Seebregs. “Van Photoshop tot graveren, alles wat we hebben geleerd kwam samen in deze opdracht”, licht Lotte toe. “Ik vond het een leuke opdracht, maar kijk ernaar uit om aan het werk te gaan. En heb al een baan gevonden. Ik ga fulltime aan de slag bij het bedrijf waar ik ook stage heb gelopen.” Medestudent Fleur gaat voor een tussenjaar. En daarna start ze met International Media and Entertainment Management. Dat is een opleiding aan de Breda University of Applied Sciences. “Toch nog iets creatiefs”, zegt ze. “Ontwerpen en concepten bedenken vind ik namelijk heel leuk.”

Expositie

Al het examenwerk van de studenten Vormgeving is te zien in de fietskelder op de campus van De Rooi Pannen. Die is te vinden aan de Dr. Ahausstraat 1 in Tilburg. Vrijdag 14 juni wordt de expositie geopend om 15.30 uur. Hij is die dag tot 17.00 uur open. Vervolgens zijn de deuren van 17 tot en met 20 juni open van 11.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Op hun site is een tipje van de sluier te vinden.

Kees-Luc Simons