Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

‘Tilburg is Mooi!’ muzikaal programma bij de Piushaven

Op zondag 23 juni presenteert stichting Quantum ad Musicam een uniek muzikaal programma. Twee oude schepen en drie monumenten vormen hiervoor het podium en het decor. Alle zijn gelegen in en rondom de Piushaven in ons ‘schôon’ Tilburg. Vijf internationale ensembles geven de concerten. Ensembles met roots in Spanje, Portugal, België, Nederland, Denemarken en Polen. Dit zijn dus een saxofoonkwartet, een duo met zang en piano en een klarinetkwartet. Een trio met piano, viool en cello en een kwartet strijkers maken ten slotte de line-up compleet. Het repertoire bestaat uit klassieke muziek met hier en daar uitstapjes naar andere stijlen.

Het programma start om 11.00 uur met eerst een gezamenlijke opening, waarna je in een groep naar de vier andere optredens wandelt. Die vinden dan plaats op de schepen Minos en Antoinette, bij Villa Pastorie, en in de voormalige HBS aan de Ringbaan-Oost. Maar ook bij Stadsbrouwerij 013. Om 13.00 uur krijgt u een kleine lunch aangeboden. Het geschatte slot is om 15.00 uur.

Deze muzikale wandeling is een must voor alle liefhebbers van klassieke muziek, erfgoed als het gaat om scheepvaart, en bijzondere bouwwerken. Onderweg geniet je dus ook nog van een lunch.

Kijk voor meer info op hun site

Kees-Luc Simons