Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Opening faunapassage ‘Over Heide’ in Goirle

In Goirle werd gisterenmiddag officieel de nieuwe faunapassage over de Turnhoutsebaan in gebruik genomen. De passage heeft de naam ‘Over Heide’ meegekregen en verbindt de Regte Heide met landgoed Gorp en Roovert. Het heeft enige tijd geduurd voor de verbinding af was: Vier jaar lang werd er voorbereid voordat de bouw, die één jaar heeft…

In Goirle werd gisterenmiddag officieel de nieuwe faunapassage over de Turnhoutsebaan in gebruik genomen. De passage heeft de naam ‘Over Heide’ meegekregen en verbindt de Regte Heide met landgoed Gorp en Roovert.

Het heeft enige tijd geduurd voor de verbinding af was: Vier jaar lang werd er voorbereid voordat de bouw, die één jaar heeft geduurd, van start kon gaan. De passage is door de gemeente Goirle zelf aangelegd, wat het project vrij uniek maakt.

De faunapassage staat niet op zichzelf, in de provincie zijn nog zeven andere dergelijke verbindingen aangelegd die het voor dieren mogelijk maken om zich tussen de versnipperde natuurgebieden te verplaatsen.

Omroep Tilburg