Stichting Stoute Schoenen laat creativiteit borrelen

Dit najaar verzorgt Stichting Stoute Schoenen weer een uitdagende serie kunstworkshops voor senioren (60+). Dit doet de stichting in de wijken Armhoefse Akkers en Koningshaven. Met de workshops weten ze toch steeds bij iedereen een creatieve snaar te raken. Onder begeleiding van kundige kunstdocenten maken de senioren daar dan originele werkstukken van goede kwaliteit. Ter introductie is er op dinsdag de 27e van 15.15 tot 16.30 uur een infomiddag in wijkcentrum Koningshaven.

Zin om je creativiteit te laten borrelen? (blurrrp…)

In de werklessen gaan de deelnemers dus zelf aan de slag onder leiding van docenten. Met dat recept verzorgt Stoute Schoenen dan ook weer een uitdagende serie lessen. Daarin staan afwisselend schilderen, literatuur, ontwerpen, tekenen, textiel en/of theater centraal. In de werklessen is er in het bijzonder veel aandacht voor originaliteit en kwaliteit.

Geen ervaring vereist

Stoute Schoenen heeft al met veel genoegen workshops verzorgd in de wijken Het Zand en Reeshof. Dat deden ze in samenwerking met ContourdeTwern en Bibliotheek Midden-Brabant. Ervaring is bij de deelnemers niet vereist. Jessica Donders is projectleider van de workshops. Zij typeert de insteek ervan: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Soms is er een beetje durf voor nodig om echt iets nieuws te leren. Maar het ging alle deelnemers tot nu toe prima af. Ook komen er verrassende dingen uit hun handen. Vaak staan ze er zelf ook van te kijken!’

Gebakje Kunst

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de gratis infomiddag Gebakje Kunst in wijkcentrum Koningshaven. Geïnteresseerde 60-plussers krijgen daar een smakelijk voorproefje op de workshops. Het proefje vindt plaats op dinsdag de 27e van 15.15 tot 16.30 uur. Toegang is gratis, maar aanmelden is wel nodig (vol = vol). Meld je aan vóór vrijdag de 23e via info@stoute-schoenen.com of sms naar 06 4001 8884.

Kees-Luc Simons