Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Stichting Muziektheater Tilburg opent audities voor ‘Hier Adem Ik Vrij’

Een muziektheatervoorstelling over koning Willem II, gezien door de ogen van zijn vrouw Anna Paulowna

Het is zover: er komt een nieuwe musical van Stichting Muziektheater Tilburg en daar zijn dus binnenkort audities voor.

Na de musical ‘Moordhoek’ over Marietje Kessels in 2017, werkt de stichting nu dan al aan een musical over koning Willem II: ‘Hier Adem Ik Vrij’. Deze musical in een rockjasje zal in mei 2020 te zien zijn bij Theaters Tilburg.

Het verhaal

Anna Paulowna is nog maar net 21 jaar, wanneer ze uit haar luxe Winterpaleis in Sint Petersburg vertrekt. Haar man, die ze nog maar net kent, neemt haar mee naar een onbekend, klein land. Zijn land. Ze spreekt de taal niet, begrijpt niets van de gebruiken en de cultuur, maar toch is ze gelukkig. Ze is bij hem, haar grote liefde.

Wat voor Anna Paulowna begint als een spannend avontuur, verandert al snel in een aaneenschakeling van teleurstellingen. Anna voelt zich opgesloten. Haar schoonfamilie is koud en afstandelijk. Haar schoonvader, koning Willem I, is een tiran, die een hekel heeft aan zijn eigen zoon. Anna’s echtgenoot, de toekomstige koning Willem II, leeft dan in een wereld vol geheimen. Anna zou zich kunnen verliezen in heimwee en eenzaamheid, maar ze is vastbesloten om iets van haar lot te maken. En haar man heeft in Tilburg een plek gevonden waar hij vrij kan ademen. Zal het Anna ook lukken om hier vrijheid te vinden?

Artistiek team

Deze nieuwe productie staat onder leiding van een enthousiast artistiek team. Het script en de teksten zijn geschreven door Michelle van Daalhoff, en Ron Antens is opnieuw verantwoordelijk voor de muziek. De regie is in handen van Geertje Hochstenbach, en Carla Lagarde – de Waal is de vocal coach.

Audities

Kandidaten kunnen zich nu aanmelden voor de audities voor ‘Hier Adem Ik Vrij’ op 24, 26 en 27 mei. Bij de audities kijken ze naar zang, spel en beweging/dans.

Wil je meedoen?

Het inschrijfformulier en extra informatie kun je vinden op www.muziektheatertilburg.nl De sluitingsdatum is 13 mei.

Kees-Luc Simons