‘Koningsnach’ in Paradox: Club Playgrounds!

Muziek op basis van riff-georiënteerde grooves. Dat is dus de kern van Eric van der Westens band Private Time Machine. Vorig seizoen stond deze band al garant voor meeslepende concerten, waaronder Playground en Club Playgrounds. Maar tijdens ‘Koningsnach’ in Tilburg experimenteert Van der Westen toch naar hartenlust met nieuwe stukken en nieuwe musici.

Private Time Machine is een tijdreis met de ruige heavy rock van Led Zeppelin en Deep Purple, de energieke jazz van Mingus, Miles en Coltrane, en de groovende funk van Sly Stone & Urban Dance Squad. Met de dromerigheid van Pink Floyd en Yes als uitvalsbasis. In dit geheel speelt muzikaal leider Eric van der Westen een onmiskenbare rol. Zijn roots in soul, rock en jazz bepalen de karakteristieke sound van dit negenkoppige gezelschap. En met de release van het album “One” staat er een spannende avond op het programma.

Club Playgrounds springt met een achterwaartse salto in een klotsend bad vol avontuur. De formule is simpel: een concert van Private Time Machine. Daarna nemen 2 DJ’s de avond – tot in de kleine uurtjes – over met een DJ battle. En vanaf 22:30u is de entree gratis.

Eric van der Westen basgitaar, Guido Nijs sax, Koen Smits trompet, Efe Erdem trombone, Aron Raams gitaar, Jeroen van Vliet toetsen, Martin Fondse vibrandoneon toetsen, Marc Schenk drums, Jimmy Rage spoken word

Club Playgrounds staat op vrijdag de 26e in Paradox. Aanvang 20:30u, zaal open 19:30u. Noteer ook die dag in de agenda voor nog meer van Private Time Machine.

Kees-Luc Simons