Tilburgse première van dramatische film ‘Naar Huis’

Pop Up Cinema presenteert op de 8e in de Nieuwe Vorst de Tilburgse première van ‘Naar Huis’. Het is een heel bijzondere film. Na afloop praten ze dus na met de makers, acteur Huub Smit en danser Patricia van Deutekom.

‘Naar Huis’

Een film over een dramatisch moment in een familie. Op verzoek van zijn moeder keert André terug naar huis om zijn stervende vader te bezoeken. Het gezin probeert dan weer met elkaar in contact te komen. Hij dus ook met zijn zus, haar man en hun zoon Teun. En dit leidt keer op keer tot ruzie en oud zeer. Maar als dromen de familie herinnert aan gelukkiger tijden, weten ze zich toch open te stellen naar elkaar. En stevenen ze in een ontroerende dans ook af op het onvermijdelijke.

Over de makers

Choreografe Jelena Kostić gelooft in het concept van overkoepelend project. Daarbij levert één thema meerdere producties op. Dus theater, korte solo’s en duetten, tentoonstellingen en film. Een voorstelling staat nooit op zich, maar breidt men vaak uit met een verdiepend programma. De choreograaf staat daar centraal in een inspirerende en steeds groter wordende kring van kunstenaars. Dansers en performers, componisten en muzikanten, maar ook filmmakers en ontwerpers.

Regisseur Harrie Verbeek studeerde in 2001 met lof af aan St. Joost in Breda. Zijn loopbaan begon in Amsterdam, waar hij ook de opleiding scenario schrijven volgde. Nu is hij sinds kort weer ’terug’. In 2015 richtte hij met Monne Tuinhout in Eindhoven ‘Branded Cinema’ op. Daar staat het maken van emotional content centraal. Krachtige beelden versterken er verhalen.

Pop Up Cinema – Films buiten de gebaande paden

Kees-Luc Simons