Slagwerk Den Haag laat zelfs een rotstuin swingen

In het concert Rots! van Slagwerk Den Haag spelen kinderen mee terwijl ze een spannende reis door een rotstuin maken. Onderweg onderzoekt de groep samen met de kinderen alles wat dan ook maar iets met steen te maken heeft.
Foto: Gerrit Schreurs

TILBURG – Hoe klinkt een rots? Wist je dat regen, wind en cactussen ook gevoel voor muziek blijken te hebben? Je hebt nu de kans om mee te gaan op een fascinerende ontdekkingstocht. Daarin blijkt steen te swingen en vol met klanken te zitten. ‘Ruw en ongepolijst, ontroerend en fascinerend’, zegt het theater.

In dit concert van Slagwerk Den Haag spelen de kinderen zelf mee, terwijl ze een spannende reis door een rotstuin maken. Onderweg onderzoekt de groep samen met de kinderen alles wat dan ook maar iets met steen te maken heeft. De muzikanten hebben de hulp van de kinderen hard nodig om de elementen van de natuur tot leven te wekken.

De vaste bezetting van de groep bestaat uit Fedor Teunisse, Niels Meliefste, Pepe Garcia, Frank Wienk en Joey Marijs.

Op zondag 6 september is dit alles mee te maken in de concertzaal van Theaters Tilburg. Het concert is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Kees-Luc Simons