Radio Straatpiraat bij jou voor de deur? Zo krijg je dat voor elkaar

Radio Straatpiraat trekt de wijken van Tilburg in om liedjes en de verhalen die daarbij horen van buurtbewoners te verzamelen.
Foto: Tilburg Cowboys

TILBURG – Wil je samen met je buren op de radio? Dat kan. Meld je aan en wie weet staan deze ‘piraten’ binnenkort ook bij jou op de stoep. Kunstenaarscollectief Tilburg Cowboys is namelijk op zoek naar straten in de stad waar ze samen met de bewoners in één dag Radio Straatpiraat, een uitzending op locatie, gaan maken. De bewoners dragen de muziek aan, en de kunstenaars verzorgen de uitzending. Het project wordt ondersteund door Buurtcultuurfonds, Reeshof Cultuurt en Cupudo.

Eerste single

Weet jij nog wat je eerste single was, of je eerste download? Doet die je terugdenken aan je eerste liefde, de eerste vakantie zonder je ouders of misschien wel aan je grootste jeugdzonde? Radio Straatpiraat trekt de wijken van Tilburg in om liedjes van buurtbewoners en de verhalen die daarbij horen te verzamelen. Aan het eind van de dag hoor je dan een selectie van de liedjes en verhalen in een uitzending die op locatie in de wijk wordt gemaakt. De uitzending is live te horen via internet, maar ook op locatie via luisterzuilen die voor het gebeuren in de wijk komen te staan. Hier kunnen buren samen naar de uitzending luisteren.

Muziek verbindt

Als je weet dat je buurman van twee huizen verder fan is van dezelfde muziek als jij, dan heb je meteen wat om over te praten, de volgende keer dat je hem ziet. Muziek is dan ook over heel de wereld een taal die mensen van alle leeftijden en culturen verbindt. Zeker in tijden van corona is het fijn om samen te zijn, herinneringen te delen en met elkaar te genieten van muziek. En daar zorgt Radio Straatpiraat dus voor. Want ze gaan een uitzending maken tjokvol liedjes, rubrieken, jingles en verhalen. Voor één uur in de late namiddag verandert heel de straat in de studio van Radio Straatpiraat.

Meld je aan

Vandaar dat Tilburg Cowboys op zoek is naar straten in de stad die mee willen werken aan een uitzending van Radio Straatpiraat. Wil jij de verbondenheid in jouw straat vieren, de buurvrouw in het zonnetje zetten, of wil je juist het tekort aan verbondenheid in je straat doorbreken? Meld jouw straat dan aan voor Radio Straatpiraat. Mail je aanmelding en motivatie voor 28 juni naar rozemarijn@tilburgcowboys.nl en wie weet wordt jouw straat wel geselecteerd. Uit alle aanmeldingen kiezen de ‘cowboys’ vijf straten voor vijf uitzendingen. Die zijn op 1, 2, 7, 8 en 9 juli.

Kees-Luc Simons