Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Veerle en Pip zijn ‘Tourists at home’ in Tilburg

TILBURG – Op vakantie gaan, dat zit er dit jaar niet in. Veerle Driessen en Pip Cloo bedachten het initiatief ‘Tourist at home’ en dagen iedereen uit om lekker thuis op vakantie te gaan. Foto’s worden geplaatst op de instagrampagina zodat iedereen zich lekker op vakantie kan wanen, zonder daarvoor de deur uit te hoeven.

Tourist at Home is een instagramaccount voor en door iedereen: de bedoeling is dat je thuis een vakantie of een vakantiesituatie opbouwt, in je tuin of woonkamer bijvoorbeeld. Doe dat zo compleet mogelijk, maak een foto en stuur hem door naar het account. Op de pagina zie je onder andere de camping, de apres ski, een spirituele retraite, een goedkope vlucht en een muggenjacht.

Veerle: “We vinden het superleuk als mensen alles uit de kast halen voor de thuisvakantie. Maar, het mag tegelijkertijd ook wel een beetje simpel blijven. Het is dan superleuk als iedereen die foto’s naar ons opstuurt. De bedoeling is gewoon om mensen te laten lachen.”

“Helemaal weg van de camping thuis”

Denk aan een Franse camping, haal een stokbrood bij de supermarkt, zet je tentje op, pak een wc-rol en je bent bijna in Frankrijk. Of haal wat tapas, een klamboe en denk heel hard aan Spanje. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kan je eigen vakantie vieren, gewoon thuis.

Kaylee Noteboom