PAX the humanoid: een gedreven jazzy show vol hiphop grooves

Poppodium 013 maakt voor kleinschalige concerten graag gebruik van andere zalen in de stad. Daarom staat PAX the humanoid in Paradox.

Omdat Poppodium 013 niet beschikt over een kleine zaal maken ze voor kleinschalige concerten graag gebruik van andere zalen in de stad, zoals Paradox of de Hall of Fame. Vandaar dat PAX the humanoid nu op woensdag 24 november in Paradox staat.

Met zijn soloproject betreedt PAX the humanoid, bekend als de charismatische frontman van het Kyteman Orchestra, nieuwe wegen in een landschap van experimentele hiphop. Zijn verhaal vertelt hoe tegenslagen de man maken. Hoe zijn epileptische jeugd hem heeft gemaakt tot PAX the humanoid die hij vandaag de dag is. Met bandleider en toetsenist Niels Broos (bekend van Kyteman Orchestra, Jameszoo) aan het roer, vatten vier avontuurlijke bandbroeders zijn muziek en onmiskenbare drive in een show vol hiphop grooves en jazzy invloeden.

Bezetting
PAX vocals, Niels Broos toetsen, Gersom Raams gitaar, Glenn Gaddum Jr. bas, Yori Olijslagers drums

Support: Massi

“Zelfs als het niet goed komt, komt het wel weer goed” zegt Massi (Sam Raaijmakers, 1992). De rapper/songwriter weet waarover hij praat. Hij komt van ver en heeft hard gewerkt om te zijn waar hij nu is, zo bewijst Samen Alleen. Zijn debuutalbum is meer dan een hiphopalbum met invloeden uit triphop, jazzy soul en rootsrock. Samen Alleen is een verhaal van hoop en blijven geloven in jezelf. Muziek geeft Massi hoop. Met zijn soulvolle, autobiografische muziek wil hij dit gevoel met zijn luisteraars delen. Als inspiratie, als steun in de rug, als geruststelling, voor moeilijke periodes. Omdat de muziek dat ook voor hem heeft gedaan.

Kees-Luc Simons