Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Paradox 1½ Meter Sessies – Teus Nobel Liberty Group

Paradox 1½ Meter Sessies - Teus Nobel Liberty Group - foto Teus Nobel en Jeroen Vierdag
Teus Nobel en Jeroen Vierdag | foto: Paradox

TILBURG – Met een knipoog naar het bekende tv-programma 2 Meter Sessies presenteert Paradox op vrijdag 15 mei Teus Nobel Liberty Group in een reeks van 1½ Meter Sessies. Op de vaste concertavond en -tijd – vrijdag om 20.30 uur – streamt het podium dan live een concert van deze groep.

Trompettist Teus Nobel van zijn band Liberty Group woont inmiddels in Oisterwijk en staat al jaren bekend als een toonaangevend speler aan het Nederlandse jazzfirmament. Hij gooit volgens veel recensenten hoge ogen met zijn vierde album Journey Of Man. Zijn albums oogsten bij hen zoveel lof dat het blad Jazzism zelfs stelt dat ‘de toekomst van de jazz is opgestaan’. De composities op Journey Of Man geven die Liberty Group volgens Paradox alle vrijheid om tot de meest pure vorm van geïmproviseerde muziek te komen. Dat gebied dus waar elke seconde muzikale beslissingen kunnen vallen die een compositie compleet op zijn kop zetten.

Teus Nobel trompet flugelhorn, Alexander van Popta piano, Jeroen Vierdag bas, Tuur Moens drums

Dit concert is gratis te volgen via YouTube en diverse pagina’s op Facebook. Maar ook met het principe “geef wat je wil”. Het gaat dan dus om de derde editie in de reeks van 1½ Meter Sessies. Via de site van Paradox kun je een kaartje kopen, ofwel een donatie doen die ten goede komt aan de musici van de groep.

Kees-Luc Simons