‘Het Nieuwste Werken’, hoe ziet dat eruit?

TILBURG – Nu we als maatschappij langzaam aan weer aan het kijken zijn hoe we de teugels kunnen laten vieren als het om maatregelen tegen het coronavirus gaat, komen er vooral veel vragen naar boven. Hoe gaan we het regelen als we allemaal anderhalve meter afstand moeten houden? Sommige bedrijven, zoals de supermarkten, zijn al aardig gewend aan het nieuwe normaal. Maar hoe richt je nu bijvoorbeeld een kantoor in?

Bij CUBICS, voorheen bekend als HAVL Kantoor & ICT, denken ze momenteel hard na over die vraag. Een antwoord hebben ze nog niet. Hoe ‘Het Nieuwste Werken’, zoals ze het toekomstbeeld van de kantoorinrichting alvast maar hebben genoemd, eruit gaat zien is nog onbekend. Maar één ding is zeker: voorlopig zal het er anders aan toegaan dan we gewend zijn.

“De term hebben we zelf verzonnen”, licht eigenaar Ard Smulders van het bedrijf toe. “Vroeger hadden we het telewerken, thuiswerken, flexwerken en ‘het nieuwe werken’ is natuurlijk een paar jaar geleden heel populair geweest. We hebben er nu ‘Het Nieuwste Werken’ van gemaakt. Maar we hebben geen idee hoe het werken er na corona uit gaat zien.”

Er wordt hard nagedacht over het ‘anderhalvemeterwerken’. Van hygiënische oplossingen zoals desinfectiepalen tot aan stickers op de vloer en verrijdbare werkplekken. Smulders verwacht dat het thuiswerken ook na de crisis een blijvend element is. “Op dit moment zijn we met onze opdrachtgevers een onderzoek aan het starten om te kijken wat de positieve effecten van het werken tijdens corona zijn en hoe de opdrachtgevers dat na corona zien. Dat kunnen we dan vertalen naar een nieuw werkconcept. En als mensen meer thuis gaan werken, heeft dat effect voor kantoren.”

Tijmen Moelker