Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Paradox 1½ Meter Sessies – Paul van Kemenade & THAAB / Budha Building

Paul van Kemenade met THAAB
Paul van Kemenade & THAAB / Budha Building | foto: Paradox

TILBURG – Met een knipoog naar het bekende programma 2 Meter Sessies presenteert Paradox op vrijdag 22 mei Paul van Kemenade & THAAB / Budha Building in een reeks van 1½ Meter Sessies. Op de vaste concertavond en -tijd – vrijdag om 20.30 uur – streamt het podium live een set van Paul van Kemenades Three Horns And A Bass en van Paul van Kemenade & Budha Building.

Altsaxofonist en componist Paul van Kemenade opent de set eerst met Three Horns And A Bass (THAAB). Dat is een kwartet met de verrassende bezetting van drie hoornisten. Te weten: Louk Boudesteijn op trombone, Angelo Verploegen op fluegelhorn, en Paul van Kemenade op altsax. Ook staan de composities op naam van Paul. En bassist Wiro Mahieu maakt de vier tot slot compleet. “Prachtige samenklanken van de blazers wisselen spetterende en knetterende improvisaties af”, zegt Paradox over de groep.

En dan volgt het duo Van Kemenade & Budha Building. “Een spannende mix van duistere elektronica die Hans Timmermans a.k.a. Budha Building creëert als een fundament voor improvisaties van de altsaxofonist”, gaat Paradox verder. “Muziek waar beslist een nieuw publiek mee bereikt zal worden, en zoals we Paul nog niet vaak gehoord hebben”. Deze avond laat het duo je als publiek live hun nieuwste album Russian Roads horen.

Dit derde concert in de reeks 1½ Meter Sessies is al met al gratis te volgen via YouTube en Facebook met het idee ‘geef wat je wil’. Via de site van Paradox kun je vooraf een kaartje kopen, ofwel een donatie doen. Die komt zo ten goede aan de musici. Maar dit kan dus ook nog na afloop van het concert.

Kees-Luc Simons