Orkest Orventus maakt pakkende reis Around the Pacific

Op zondag 6 oktober om 14.00 uur presenteert Orkest Orventus een pakkende reis Around the Pacific in Concertzaal Tilburg.

Wat hebben Mexico, Korea en Australië met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht dan wellicht niet zoveel. Toch is er een overeenkomst: ze grenzen allemaal aan de immense Stille Oceaan. Orventus nam je in het voorjaar al mee op een muzikale reis door de tijd. Maar nu kiest het orkest voor een reis Around the Pacific. Dit staat dan ook garant voor een pakkend en zeer afwisselend programma, met veel invloed van oude zeden en gebruiken.

Zo zullen ze onder meer een park en een nachtclub in de stad Mexico aandoen. Maar ze zullen ook festivals in Californië en Japan bezoeken en de vrije natuur van Australië bekijken. Ook kun je luisteren naar traditionele muziek uit Peru en naar variaties op een volkslied uit Korea. Dit lied heeft al met al een rijke historie en staat op de lijst met werelderfgoed van Unesco.

Het orkest staat ook nu weer onder de bezielende leiding van dirigent Jacco Nefs. Peter Lammers zal het programma daar dan in de eerste plaats voorzien van toelichting.

Jacco heeft het orkest samen met een aantal vrienden opgericht in 2010. Het richt zich op het uitvoeren van originele blaasmuziek op hoog niveau.

Kijk voor meer op de site van Theaters Tilburg.

 

Kees-Luc Simons