Nieuwste expositie ‘Corona Special’ in ‘Metropolitan Museum | Tilburg’

Werk in het Metropolitan Museum in Tilburg | Foto: Omroep Tilburg

TILBURG – Mocht u onderweg zijn naar de supermarkt, uw hond uitlaten of een luchtje scheppen, loop dan even langs het ‘Metropolitan Museum | Tilburg’, want daar is de nieuwste expo ‘Corona Special’ te zien.

Vanaf woensdag 1 april. Ruim twintig plaatselijke kunstenaars laten hun licht schijnen op deze donkere tijden van corona. Ieder op geheel eigen wijze, uiteenlopend van dramatisch tot lichtvoetig. De raamexpo’s bevatten een ruime verzameling beelden, zeefdrukken, assemblages, tekeningen, en collages. En ook aquarellen, etsen, enzovoorts. Zelfs een ‘Vakantieboek voor Thuisblijvers’.

Het Metropolitan is het enige museum in het land dat nog steeds open is. Dat komt omdat u niet met honderden tegelijk naar binnen kunt. Wel kunt u dag en nacht deze speciale expo van buitenaf door een tiental ramen bewonderen.

Er zit vooral veel nieuw werk bij, speciaal gemaakt of aangepast voor deze expo. Maar ook bestaand werk dat van toepassing op het thema corona bleek. Tijdens de looptijd zal de expo zich verder ontwikkelen om ruimte voor nieuw werk, ook van andere kunstenaars, te maken.

Kees-Luc Simons