Stichting Praat met mij zoekt vaste locatie

TILBURG – Grote groepen mensen hebben last van eenzaamheid. Nu iedereen in thuisquarantaine zit wordt dat gevoel bepaald niet kleiner. Stichting Praat met mij helpt eenzame mensen door middel van chat- en telefoongesprekken en focust zich hierbij hoofdzakelijk op jongeren. De tijd van werken vanuit huis is nu voorbij, de stichting zoekt een vaste werklocatie.

“Werken vanuit huis gaat nu nog, maar vanaf kantoor zullen we beter in staat zijn mensen hulp te bieden”, vertelt voorzitter Giovanni Visser. “Als wij afspreken met andere partijen moeten we altijd uitwijken naar cafés of bibliotheken, het is ook fijn als wij mensen bij ons kunnen uitnodigen.”

De huur van een locatie wil de stichting bekostigen via een crowdfundingsactie. Penningmeester Freek van Baaren vertelt: “Aan het aanvragen van subsidies zit een hoop haken en ogen. Een crowdfunding komt voort uit betrokkenheid van mensen, dat zien wij natuurlijk graag.”

Net als voor de rest van het land zijn ook voor Praat met mij de gevolgen van de coronacrisis duidelijk voelbaar. “Momenteel zoeken erg veel jongeren ons op”, aldus Visser. “Veel mensen worden nu geconfronteerd met eenzaamheid waarvan zij voorheen geen last hadden. Door het niet meer zien van bijvoorbeeld collega’s zijn mensen nu op zichzelf aan gewezen, dan bieden wij ze graag een luisterend oor.”

Tom van Rooijen