Nieuwe talenten laten zien wat ze in huis hebben op Alumnifest

Het passeren van de zomer betekent voor de Rockacademie niet alleen het verwelkomen van een nieuwe groep talenten op de opleiding, maar ook het vertrek van een lichting artiesten die ieder klaar zijn om muzieklijsten te bestormen.

Deze jonge muzikanten hebben heel wat te bewijzen. Want denk maar aan het succes dat collega-alumni al hebben bereikt. Zoals Hard2Get, LAURA, en Joe Buck. En natuurlijk ook winnaar van het songfestival Duncan Laurence. Dat is dus precies wat ze gaan doen tijdens het gratis Rockacademie Alumnifest op 1 oktober in Theaters Tilburg. Deze avond is niet alleen een feestelijke afsluiting van hun studie; dit is ook een nieuw begin als professioneel artiest.

Sterren die nog zijn te ontdekken

Lisa van Nes, Ivy Nox en Tim Koehoorn laten zien wat ze in huis hebben. Als afsluiter speelt 90s en 00s coverband Brugklasbeatz ten slotte een speciale show vol features en medleys. Deze band bestaat dus ook uit oud-studenten.

Beleef als één van de eersten de sterren die nog zijn te ontdekken in de Studiozaal van Theaters Tilburg. Lisa van Nes opent de avond om 21:00 uur.

Lisa van Nes

In welk hokje Lisa van Nes precies past, kun je het beste zelf komen ervaren. Deze singer-songwriter uit Eindhoven pakt je op en pakt je in. Dat doet ze met haar rauwe stem en een timbre dat zeker weerklank zal vinden in je ziel. Ze laat je dan ook voelen wat muziek kan zijn: beleving. Lisa is soulful en speels, eerlijk en puur, kwetsbaar en sterk. Maar bovenal aanstekelijk bijzonder.

Ivy Nox

‘Haar felgekleurde haar vat vlam in de prullerige lampen van de disco, en leidt je als een lantaarn door de mensenzee. Het is net alsof ze steeds uit bereik van je handen weg danst, elke keer dat je op haar af stapt. Een vluchtige lach, donkere ogen die schitteren met plezier voordat ze in de donkere hal verdwijnen’. Geïnspireerd door acts als Hozier, Daughter en Slowdive, creëert Ivy Nox bitterzoete en melancholieke pop om in weg te dromen.

portret Tim Koehoorn
Tim Koehoorn; fotografie: Desiree Schouteten

Tim Koehoorn

Tim Koehoorn is dan wellicht de introversie zelve. Maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn mijmeringen te delen met de mensheid. Die gaan bij de singer-songwriter en knutsel-klungelaar dan ook over late nachten, popmuziek en Hyves. Het resultaat zijn liedjes die soms gemeen en soms gemeend zijn. De muziek van Tim kent geen vast genre; ieder liedje is een popschoolreisje dat vooral gericht is op stemming en het effect dat het direct heeft.

Brugklasbeatz

Brugklasbeatz is een idee van zeven volwassen kinderen. Want zij missen duidelijk iets in de huidige scene als het gaat om uitgaan. Namelijk volledige, ongegeneerde overgave aan onze guilty pleasures uit de jaren 90 en 00. Als echte kids uit de 90s kijken zij terug naar alle muzikale hoogtepunten. Die speelden zij als brugklassers dus in de pauzes op school af op hun plastic mp3-spelers. Verwacht dan veel denim, lavalampen, een stortvloed aan aha-erlebnissen en emotionele flashbacks met boybands.


Kees-Luc Simons