Nieuw: ‘met de billen bloot’ in Boys won’t (…) Tilburg

In een speciale Tilburgse versie van de voorstelling ‘Boys won't be boys’, die speelt in de Tilburgse schouwburg, laten ook Tilburgse jongens en mannen zien dat het stoer is om je kwetsbaar op te stellen.
Foto: Bas de Brouwer

Drie maanden geleden deed de landelijke tournee van Boys won’t be Boys nog onze stad aan met een voorstelling die eruitzag als een wervelend schouwspel van jongens en mannen. Ze lieten zien dat het stoer is om je (als man) kwetsbaar op te stellen en ze doorbraken hiermee de welbekende stereotypen. Donderdag 10 februari zal er een speciale Tilburgse versie van de voorstelling te zien zijn in de studio van Schouwburg Concertzaal Tilburg.

Inmiddels lijkt voor de makers de tijd dus al weer rijp te zijn voor een bijzonder vervolg op Boys won’t be Boys. In een speciale versie van de voorstelling zullen namelijk ook een stel Tilburgers, figuurlijk, met de billen bloot gaan. Denk daarbij aan jongens en mannen die gaan zingen, dansen, dichten, grappen, rappen of die gaan vertellen over hun persoonlijke levens.

“Er komen zo veel reacties en verhalen van mensen binnen dat we die graag een podium willen geven. Wanneer je je openstelt werkt dat verbindend”, aldus presentator Rikkert van Huisstede. “We hebben lieve jongens nodig. Jongens die niet aan het mannelijkheidsideaal voldoen denken vaak dat ze iets fout doen. Ze denken dat ze mannelijker zouden moeten zijn. Maar in tijden van #metoo, homofobie, seksisme, racisme en geweld zijn zij misschien juist een oplossing?”

Rikkert zal in de Tilburgse versie van Boys won’t be Boys ook weer vol liefde maar tegelijk confronterend grenzen en hokjes omver zingen. Hij blijkt naast een aardige zangstem ook een vernieuwende kijk op thema’s als gender, seksualiteit en liefde te hebben.

Met zijn collage / maatschappelijke beweging / happening / theatervoorstelling heeft Rikkert een krachtig middel in handen om mensen bij elkaar te brengen. – Theaterkrant

Van Huisstede is een innemende performer, en durft zijn persoonlijke urgentie aan een breed maatschappelijk engagement te verknopen. – Parool

*waar de makers de termen mannen of jongens gebruiken bedoelen ze een breed scala aan mensen.

Kees-Luc Simons