Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Muziektheater Tilburg maakt nieuwe datum bekend voor première Hier Adem ik Vrij

Hier Adem ik Vrij - logo
Beeld: Stichting Muziektheater Tilburg

TILBURG – Donderdag 14 mei is de dag waar cast, orkest, crew en bestuur van Stichting Muziektheater Tilburg al haast een jaar lang heel erg naartoe hadden geleefd. Want de eigentijdse voorstelling ‘Hier Adem Ik Vrij’ die een belangrijk erfgoedverhaal van onze stad vertelt, zou dan voor het eerst op de planken staan. Die vertelt ten slotte een verhaal over het leven van koning Willem II.

Al maanden waren de voorbereidingen vol aan de gang. Maar door de maatregelen rondom corona liep alles anders. Repeteren kon niet meer. In een 1,5-metersamenleving zijn volle zalen ook ondenkbaar, en zou de stichting zelfs een financieel onhaalbare productie op de planken brengen. De stichting zag zich dus genoodzaakt om de voorstellingen tot nader order op te schorten. De cast bleef echter tot nu toe steeds zingen, terwijl de leden van de crew samen echt steeds meer een hechte groep vormen. Dat is ook wel te zien in een gelijknamig filmpje op YouTube, met de titel Hier Adem ik Vrij. Dat is gemaakt als hart onder de riem voor alle mensen hier in Tilburg. Met name samen met cameraman Alex de Bont en geluidsman Olivier Nijs.

Samen met Theaters Tilburg zijn nu nieuwe data gevonden om het vorstelijke verhaal over het leven van Willem II te laten zien en horen. Met daar ook een hoofdrol in voor zijn echtgenote, Anna Paulowna. Op vrijdag 1 oktober 2021 gaat Hier Adem ik Vrij in première in Theaters Tilburg. Ook op zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021 (als matinee) voert de cast de voorstelling op.

Theaters Tilburg brengt de mensen die al in het bezit zijn van tickets in een later stadium nader op de hoogte.

Kees-Luc Simons