Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Martijn Kardol heet je welkom en zet zijn voordeur op een kier

In zijn tweede show Welkom maakt Martijn Kardol contact met de wereld en de mensen om hem heen. Of doet hij daar in ieder geval een poging toe. Want, alles beter dan in eenzaamheid te eindigen. Daarom zet hij zijn voordeur op een kier. Maar maakt hij hem dan verder open of gooit hij hem toch dicht?

“Indrukwekkend”, “een mooi debuut, dat nieuwsgierig maakt naar hoe Kardol zich de komende jaren zal gaan ontwikkelen” (NRC). “Uitstekende verteller”, “Kardol slaagt erin actuele thematiek om te zetten in geestig cabaret, en daarbij zingt hij ook nog eens drie mooie liedjes”, “Zo veel fijne zelfspot” (Volkskrant). En: “een geweldige winnaar”, “geraffineerd slim en spits in zijn ideeën” (Dagblad van het Noorden). “Een opvallend evenwichtig programma. Met veel zelfspot, hilarische observaties en een superieure verteltechniek” (Theaterkrant). Dit alles schreef de pers nadat Martijn alle prijzen op het Leids en Groninger Cabaret Festival won. Zijn debuut Bang is ontvangen met alleen maar lovende kritieken. En is daarbij zelfs ook genomineerd voor de toonaangevende cabaretprijs Neerlands Hoop.

Wees welkom! Op donderdag 12 december dus Welkom in de studio van Theaters Tilburg.

De Telegraaf: “Eenzaamheid en doorgeschoten individualisme; het zijn betekenisvolle thema’s die Kardol hier inblikt in luchtige grappen en soepel vertelde verhalen”

Leidsch Dagblad: “Humoristische voorstelling van betekenis”

Theaterkrant: “Innemende verteller”

Theaterparadijs ★★★★: “Elke grap is raak”. “De show is afwisselend, er wordt bijna onafgebroken gelachen en Kardol is absoluut een multitalent”

Kees-Luc Simons