De Grote Red Je Reet Show: sprankelend, retestoer, vol humor

In De Grote Red Je Reet Show gaan vijf jongens de strijd met elkaar aan in een zenuwslopende race met nogal wat stoer gedoe over gevoelige zaken.
Foto: Jaap Scheeren

Echte jongens zijn stoer, sterk, houden van timmeren, sleutelen en tegen een bal schoppen. Het zijn doeners, vechters, geen praters en absoluut geen huilers. Een echte jongen wint. En, heel belangrijk, een echte jongen redt in elke situatie z’n reet, wat er ook gebeurt!

In De Grote Red Je Reet Show gaan vijf jongens de strijd met elkaar aan. Alleen de allerbeste kan winnen in deze zenuwslopende race van drie rondes. Zijn de mannen wel zo stoer als ze eruitzien? En zijn ze sterk genoeg om te verliezen? Het zal zondag 7 november aan het licht komen in Schouwburg Concertzaal Tilburg. De makers van de show zelf noemen het ‘een reality videospelshow maar dan in 3D, live en recht voor je neus’.

De Grote Red Je Reet Show is een mashup van X Factor, Holland’s Got Talent, Expeditie Robinson, De 1, 2, 3 Show en Jackass voor zes-plussers. Stoer gedoe over zeer gevoelige zaken. Een spannende game voor de hele familie.

Foto: Kamerich & Budwilowitz

René Geerlings van het gezelschap MAAStd, maker van de show: “Door films, boeken en tv, door opa’s, oma’s, vaders en moeders wordt ons al jaren een beeld geschetst van hoe een jongen eigenlijk hoort te zijn. Een hardnekkige blauwdruk waar we maar niet vanaf komen met z’n allen. En in deze nieuwe tijd komen daar nog meer verwachtingen bij, want tegenwoordig moet je als jongen ook over je gevoel kunnen praten zonder slap te lijken, moet je er goed en verzorgd uitzien zonder te vrouwelijk te zijn. Ook ligt er in deze maatschappij veel nadruk op ‘winnen’. Het leek me goed om daar een voorstelling over te maken en kinderen een hart onder de riem te steken. Natuurlijk met humor en een vette knipoog.”

Sprankelende grote zaalvoorstelling vol humor – Trouw

De Grote Red Je Reet Show is soms oneerlijk, net als het echte leven. Dat is een fijne boodschap – Volkskrant

(..) moraal voor grote mensen van zes jaar en ouder zelden zo flitsend en grappig verbeeld – Cultuurpers

Kees-Luc Simons