Loop je warm voor nieuwe livemuziek, performance en spannend avontuur?

De derde editie van Murf/Murw, festival voor experimentele cultuur, vindt plaats op vijf locaties in de Tilburgse binnenstad: Paradox (alleen op zondag), Cinecitta, De Nieuwe Vorst, Kunstpodium T en Little Devil.

Murf/Murw is zowel een fanzine als een stadsfestival voor experimentele cultuur dat jaarlijks terugkeert. Een platform dat een podium wil bieden aan grenzeloze kunst. Tijdens het festival wekt het fanzine zijn papieren pagina’s tot leven. Onder de noemer ‘in limbo’ en verspreid over de Tilburgse binnenstad. Een mooie gelegenheid om je zaterdag 1 en zondag 2 oktober ‘in limbo’ te begeven. Deze derde editie van het festival vindt plaats in Paradox, Cinecitta, De Nieuwe Vorst, Kunstpodium T en Little Devil.

Tijdens Murf/Murw heb je als gast de mogelijkheid te zwerven door de experimentele vrijplaats die de vijf locaties samen vormen, terwijl je de ‘schemerzone’ tussen livemuziek, performance, film en kunst aan het ontdekken bent.

Stijlen vloeien in elkaar over

Verwacht van het festival in de eerste plaats chaos waar je zelf structuur in aan kunt brengen. Alle mogelijke stijlen vloeien er in elkaar over. Zo ontstaat vanuit postpunk een collage en vanuit gabber een moderne dans. Ook droom je weg bij een bedwelmende drone, om je later wakker te laten worden in een dans waar allerlei stijlen in zijn te herkennen.

In limbo

Murf/Murw heeft ‘in limbo’ als thema. In het algemeen is de term limbo te gebruiken voor het grensgebied tussen de wereld van alledag om ons heen en de geestelijke wereld. Naar verluidt rusteloos en onvoorspelbaar, maar ook levend en vruchtbaar.

Line-up

Een greep uit de line-up als het gaat om muziek: Drekka, Geo, Guido Möbius, Kurws en Stakattak. Daarnaast zijn er performances van onder anderen Eleni Ploumi, Ellen Vanderstraeten, Evangelos en is er onder meer werk te zien van Clara Aldén, Ellinor Hagman, Levi Pols en Michiel Cox.

Lees ook:
Krakers Tilburg kraakt De Nieuwe Vorst en doet net wat je niet verwacht

Kees-Luc Simons