Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Global Goals en nog veel meer activiteiten tijdens Ten Miles

Hardlopers kunnen dit jaar meedoen aan de ‘Tilburg Ten Miles Challenge’. In hun eigen tijd en op hun eigen tempo kunnen de deelnemers de afstanden afleggen die ze normaal tijdens het evenement zouden lopen.
Tilburg Ten Miles in 2019 | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

De straten van Tilburg worden komend weekend gedomineerd door tienduizenden lopers van de Ten Miles. Gelukkig valt er voor de minder sportieve bezoeker genoeg te beleven.

Global Goals
Alle lopers van de Ten Miles dragen dit jaar een shirt met het logo van Tilburg4GlobalGoals. Onder het motto a run to 17 Global Goals vragen ze aandacht voor de doelen van de Global Goals. Wereldwijd wordt gewerkt aan 17 zogenoemde Global Goals: doelen om de wereld eerlijker en duurzamer te maken. Denk hierbij aan doelen als betaalbare, duurzame energie en een beter klimaat. Maar ook aan het voorkomen van armoede en een goede gezondheid voor iedereen.

In Tilburg zetten organisaties, onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en de gemeente zich hiervoor in. Samen vormen zij Tilburg4GlobalGoals. Hoe zorgen ze daarvoor? Daar kunnen bezoekers dit weekend achter komen op de Tilburg4GlobalGoals-Boulevard.

Vogeltjesrace
Van 10.00 tot 16.30 uur is er veel te beleven bij de boulevard. Dat loopt vanaf het Johan Stekelenburgplein, de voorkant van de Lochal en restaurant RAW langs de Spoordijk en de parkeerplaats. Van een duurzame stad van lego, ontdek- en bouwactiviteiten voor kinderen tot ervaringen met VR-brillen, muziek en gesprekken. Van een vogeltjesrace en goal schieten, tot een wandelend dagboek waar iedereen dromen en wensen voor een betere wereld in kan schrijven.

Bezoekers en deelnemers kunnen op de foto in een tweedehands trouwjurk, gratis struinen in een berg tweedehandskleren of kleine beestjes bestuderen en insectenhotels maken.

Omroep Tilburg