Krakers Tilburg kraakt De Nieuwe Vorst en doet net wat je niet verwacht

Krakers Tilburg kraakt De Nieuwe Vorst en doet daar precies wat je hoe dan ook nergens verwacht.
Foto: De Nieuwe Vorst

TILBURG – Magazine Murf/Murw neemt je samen met het collectief Humanisten uit Tilburg (H.U.T.) mee op een trip door de opstandige thema’s van hun voorgaande edities. Van Quasimodo in een festivaltent tot Bolsonaro achter de bar en de spijsvertering in de kelder. Eénmalig brengen ze deze tot leven als een ervaring met meerdere vormen van kunst in de raarste ruimtes in en rondom De Nieuwe Vorst. Vol surreële vormen en buitengewone klanken.

Over Krakers Tilburg

Krakers zijn jonge Tilburgers met wilde ideeën. Krakers Tilburg kraakt nu De Nieuwe Vorst en doet dan net wat je niet verwacht in een theater. Of eigenlijk: net wat je hoe dan ook nergens verwacht. Ze nemen je mee naar onverwachte kieren en kelders in het theater, terwijl ze aan de haal gaan met ongehoorde thema’s, vormen van kunst en denkrichtingen. Het resultaat? Een hoop markante manifestaties, eigenzinnige evenementen en vreemde vertoningen.

Hun actie valt dus aan het begin van de zomer, en in ‘het nieuwe tijdelijke abnormaal’. Ze draaien alle buitens en binnens binnenstebuiten en zoeken binnen de gevestigde orde naar hun eigen orde. Het magazine wekt zo ook zijn wetteloze pagina’s tot leven. Denk dan aan: een tentenkamp, muziek, geluid, beeldende kunst, motoren, kleurplaten, gedichten, en alles daartussenin. Dit alles samen vormt een 100% analoge, dromerige ervaring die letterlijk en figuurlijk alle hokjes anders, of juist niet, inkleurt.

Op zaterdag 18 en zondag 19 juli word je in 1½ uur meegenomen door deze nomadische expositie. Per tijdslot mogen er maar twintig mensen binnen zijn, om op deze manier toch – conform de richtlijnen – een échte fysieke ervaring te kunnen ondergaan. Meer is te vinden op de site van De Nieuwe Vorst.

Kees-Luc Simons